Всички обичаме да използваме почивните дни за вълнуващи пътувания, но понякога да останеш в града също може да се окаже интересно – като един вид “staycation” или ваканция вкъщи. Защо не?

Когато преди години заминах да уча в чужбина и започнах да опознавам различни градове, озъзнах, че до момента не бях разглеждала София през очите на пътешественик. Никога не бях посещавала много от музеите и галериите и бях подминавала повечето исторически сгради и паметници без да ги осмислям, защото ги виждах всеки ден. След една година се прибрах, започнах да наваксвам пропуснатото и все още обичам да намирам любопитни места и събития, които да посещавам.

В рубриката ми “Софийски разходки” няма да има много подробни описания, но се надявам, че кратките фото-истории ще ви дадат някоя нова идея как да оползотворите уикендите в града. А ако някой от вас има любими места, ще се радвам да ги сподели с мен – може да ги посетим заедно!

Просеко парти в Ботаническата градина: да си кажеш наздраве сред цветята си има своя чар, а пък аз веднага се залепих да гледам табелките на растенията и да си мисля дали някое от тях ще стане за моя двор.

КвАРТал фестивал: уличен фестивал в т.нар. “стара София” заключена между Дондуков, Раковски, Мария Луиза и Сливница, който се случи този уикенд. Непременно отидете до ул. Бачо Киро 29 при новия стенопис ‘’The Hug’’ и си направете снимка!

Някои места в София са си класика…харесва ми да преоткривам познатото с нови очи.

Отидете до някое готино магазинче като това за ръчно правена керамика. За спомен от лятото можете да си вземете една морска чаша с лодчица за дръжка.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *